Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Posiadam Yamahę DT 80 LCII. Za jakiś czas chce zabrać się za malowanko. Same plastiki, bo rama jest ok. Jak ktoś wie czym mogę pomalować owiewki, klosz itd. Aha i nie posiadam żadnego pomieszczenia zdatnego do profesjonalnego malowania. Lakiernik ze mnie nijaki, ale chciałbym zrobić to sam. Odżywić kolory. Chodzi mi głównie o to jakiej farby, sprayu użyć, by nie było to drogie, ale też żeby po pierwszej jeździe farba nie pozłaziła. Z góry dzięki!
Na forum jest dużo o malowaniu, po pierwsze to nie maluj. Po drugie jak sam chcesz malować a lakiernik z ciebie nijaki w dodatku w gre wchodzi spray, nie maluj bo to będzie strata czasu, pieniędzy no i efekt po jakimś czasie będzie jeszcze gorszy niż był przed malowaniem. Jeśli plastiki nie były już malowane warto je obkleić folią a najlepiej wypolerować