Witam , chcialbym swoja detke podkrecic , tak wiem z gowna bata nie ukrecisz , szkoda kasy , lepiej kupic 125. Ale mam dwa glowne powody dlaczego chce tjuningjowac swoja osiemdziesiatke :
zarejestrowana na 50 , brak motorow w mojej okolicy ( moze sa ale nie takie jak mi sie podobaja a nie chce przesiasc sie na pierdzaca metalem tzr'ke o poj. 50 )
Posiadam juz cylinder Malossi co w zupelnosci poprawilo moment obrotowy oraz moc
w planach mam zamontowac:
- Gaznik pwk racing 26/28 z naciskiem na 28. Wejdzie w krocciec bo ma srednice 35mm.
karbonowe listki membrany
Porting / flow karterow oraz cylindra to oczywiscie wyslalbym kocoomus by zrobil porzadnie.
Tak wiem z zamontowaniem wiekszego gaznika przydaloby sie zamontowac membrane , krocciec ale to nie jest am6 i nie ma tu takiego wyboru
Wybor padl na pwk poniewaz posiada dodatkowa dysze powerjet ktora przy naglym odkreceniu manetki dysza ta podaje dodatkowo dawke paliwa co by fajnie zgralo sie z moim dyfuzorem gianelli na koncowych biegach.
Pytanie mam tylko czy da rade w dt zrobic porting / flow ? Na zime wraz z ta operacja wpadloby nowe serducho i nie tylko.
Co myslicie o moim setupie?. Licze sie z krotsza zywotnoscia silnika i zdaje sobie sprawe z spalonego wiekszej ilosci paliwa ( i tak juz pali kapke wiecej niz na wikipedii pisza , ale to mi nie przeszkadza , cos za cos. )
Licze na jakies pomocne rady.