Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

[DT125] Końcówka Athena i pusty dyf

06 sty 2014, 1:45

Siemianowice panowie :D

Czy jak mam pusty dyf z rozwierconą przegrodą na kolanku, to czy jak wymienię końcówkę na Athenę to mi moc spadnie? Czy może coś tam się polepszy? Bo mam do dupy dźwięk i wygląd mi moja końcówka psuje, a jak miałem pusta końcówkę (Agro Tunning poprzedniego właściciela) to moc miałem mniejszą i pierdziawka ogólnie nie do zniesienia była. A może polecicie mi lepsza końcówkę? Niestety nie stać mnie na cały komplet z dyfem, w końcu to ponad 1000 złotych...

Re: [DT125] Końcówka Athena i pusty dyf

06 sty 2014, 9:07

Jeśli założysz dobrą końcówkę przelotową moc wzrośnie może nie tak że będziesz ją czuł ciągle ale zmiana będzie.

06 sty 2014, 11:08

Jaką rozwierconą przegrodą ?

06 sty 2014, 14:16

Enduros70, przy kolanku, musi być większa bo mniej oleju się tam osadziło, pustość dyfa odkryłem przy płukaniu go kretem ;D

06 sty 2014, 14:27

Dalej nie rozumiem jaka przegroda jest przy kolanku.

06 sty 2014, 14:50

Też nie mam pojęcia o co mu chodzi xD
Czy ty rozwierciłeś dyfuzor gdzieś?

06 sty 2014, 14:53

Agro tunning poprzedniego właściciela, był rozcinany i grzebany. A w dyfuzorze od DT, w kolanku są takie 2 przegrody, coś jak nwm ograniczenie, żeby zawirowanie spalin było, jak to w 2T musi być ;D

06 sty 2014, 15:02

weź wybebesz ten dyfek i zaspawaj dziurę jeśli jakiekolwiek masz bo średnio rozumiem z tego wszystkiego xD
Dyfek powinien być najlepiej pusty

06 sty 2014, 15:45

Dyf jest pusty, tylko są te przegrody. A ja jestem z grona ludzi którzy twierdzą że część spalin w 2 suwie powinna się cofać ;D

06 sty 2014, 16:03

Ahaaaa, czyli twierdzisz że z blokadami silnik ma dużo lżej i jest mocniejszy tak? Najlepiej zaspawać dyfuzor, wtedy najlepiej sie cofają spaliny.
Odpowiedz