niemógłbym spać gdybym nie miał oryginalnej uszczelki pozatym tylko 30zł za oryginał więc rozsądnie, pod głowice też będzie oryginał a co do kolanek to jakbyś mógł mi zmierzyć średnice przy cylindrze i przy łączeniu z tłumikiem ? bo jestem ciekaw czy mają większą średnicę. Staram się wszystko robić wg serwisówki a tam karzą dwusiarczkiem molibdenu nasmarować ale jeszcze zobaczymy teraz głowica czeka na zrobienie a koszty niemałe...
żeby nie było, że się obijam, to głowiczka wróciła z motor-techu oczywiście planowanie głowicy, czyszczenie z nagaru, szczelność zaworów no i porting delikatny kanałów
no w tym sezonie napewno będzie jakaś produkcja, bo i motory będą odpicowane i kamerki są, tak więc cierpliwości, gdyby nie długi czas oczekiwania na części oryginalne z serwisu to moto byłoby już poskładane
-- 14 lut 2014, 18:38 --
części jakiś czas temu zawitały, więc w szybkim tempie silnik stał się całością i już jest w ramie, lada dzień pierwsze odpalenie, póki co mała fotorelacja z tego co zrobiłem w ostatnich dniach: blokada kosza stary ślizg był w miernym stanie , oczywiście przyszedł nowy z serwisu fajka i przewód też nadawały się do wymiany zatem komplecik ngk zawitał, zamontowany po sportowemu joke i to by było na tyle pozatym wałek pozbył się autodekompresji która głośno pracowała i się zacinała