Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Jaki gaźnik?

04 mar 2014, 22:03

Cześć jaki polecacie gaźnik do dt 125 i jaki rozmiar? Cylinder mam po portingu. Bo przeczytałem ostatnio że wymiana gaźnika dużo daje. I jaki wydech?
Z góry dzięki.

Re: Jaki gaźnik?

04 mar 2014, 22:23

Do układu wydechowego to spawak i przelot.

04 mar 2014, 22:43

Gaźnik 32 można zaaplikować i powiększyć otwór pod siedzeniem.

05 mar 2014, 0:57

bolbot123 pisze:Cześć jaki polecacie gaźnik do dt 125 i jaki rozmiar? Cylinder mam po portingu. Bo przeczytałem ostatnio że wymiana gaźnika dużo daje. I jaki wydech?
Z góry dzięki.

Do serii więcej jak 32mm bym nie dawał, do tego powiekszony dolot. Wydech zalezy na jaki Ce stać :) W zasadzie Depp jest spoko bo nie zabiera dołu, ma fajny dźwiek i lepszą góre ma.

25 mar 2014, 12:44

Witam, podpinam sie pod zapytanie o gaznik.

Chce kupic orygnalny gaznik mikuni do yamhay dt 125 lc 10v (1983)...Niestety ani dystrybutr mikuniego ani serwis yamaha poland nie potrafią mi pomóc w doborze odpowiedniego (nie posiadaja serwisowek do tych modeli "bo za stary"). Dystrybur przyslal mi jedynie katalog gdzie sa podane wymiary wejscia od filtra powietrza i wyjscia na cylinder, gardzieli ale rowniez dyszy glownej, dyszy biegu jalowego, przepustnicy, zaworka iglicowego...i wyszlo na to ze mam sam sobie wybrac ktorys model bo nikt z "fachowcow" nie chce wskazac konkretnego.
O ile wymiary dolotu itd. to nie problem zmierzyc i porownac, to potrzebuję Waszej pomocy w wyborze zakresu wielkosci dysz w jakich powinienem gaznik dobierac zeby nie bylo problemu z jego regulacja i pracą w kazdym zakresie obrotow.

Z gory dzieki za pomoc!
Pozdrawiam

27 mar 2014, 18:02

Mikuni 26mm, a dysze to już się okaże po zamontowaniu czy trzeba kombinować.

30 kwie 2014, 21:52

A dużo da jak to tej modelu dt 125 lc 1988r. dam gaźnik 28mm ? jak tak to jaki najlepiej ?
Odpowiedz