Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Problem z Regulacja Gaznika dt 125r

25 lip 2013, 21:19

witam mam problem z regulacja gaźnika po dodaniu gwałtownie gazu na pierwszym biegu gdy jedzie powoli motor się dusi gasnie chodzi jedynie dobrze gdy sruba od składu mieszanki jest wkrecona do końca dodam jeszcze ze motor jest na dotarciu proszę o pomoc

Re: Problem z Regulacja Gaznika dt 125r

25 lip 2013, 22:50

u mnie jest to samo dla tego jeżdżę na wkręconej do końca

25 lip 2013, 22:59

Skoro na wkręconej do konca najlepiej ładzia tzn ze brakuje jej paliwa.Ja bym umył gaźnik,przedmuchał i zwiększył poziom paliwa w komorze.

26 lip 2013, 6:36

cedec1 pisze:u mnie jest to samo dla tego jeżdżę na wkręconej do końca
jakie spalanie przy takiej jedzie masz?
+
YankeS pisze:Skoro na wkręconej do konca najlepiej ładzia tzn ze brakuje jej paliwa.Ja bym umył gaźnik,przedmuchał i zwiększył poziom paliwa w komorze.
czyli co podgiąć blaszki pływaka? myślisz ze to cos pomoże ?

PPP. Warn.

//żuczek

26 lip 2013, 9:21

Żadnego podginania blaszek pływaka, fabryka ustawiła i tego się nie rusza. Jeśli po gruntownym czyszczeniu nadal jest to samo, a podnoszenie iglicy nie daje rezultatów to należy założyć większą dyszę wolnych obrotów.

26 lip 2013, 10:01

spalanie mam w normie moto moto chodzi na takim ustawieniu bardzo dobrze to po co kombinować gaźnik czyściłem a nawet oddawałem go na czyszczenie ultra dźwiękami i dalej na takim ustawieniu chodzi najlepiej iglice mam na środkowym rowku dysza główna 240 wolnych obrotów standardowa moto odblokowane

26 lip 2013, 10:39

Zmiana dysz to dla Ciebie kombinowanie ? Setting dysz i iglicy zmienia się zależnie od pory roku i temperatury, a nie jeden na cały żywot motoru.

26 lip 2013, 22:25

jak to powinna być dzysza? gdzie ja można zakupić? czy na pewnie pomoze?

26 lip 2013, 23:03

http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=MzQ3MTIyNA==

27 lip 2013, 7:04

to jest wieksza niz seryjna? na tym będzie dobrze chodzil? http://gmoto.pl/dysza-wolnych-obrotow-t ... ,2831.html ta chyba taka sama jest
Ostatnio zmieniony 27 lip 2013, 7:51 przez Mekin05, łącznie zmieniany 1 raz
Odpowiedz