Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Wiem że tłok jest już nie ciekawy ale jakieś 8 lat temu gdy już przestał być używany miał ponad 9 bar kompresji i od tamtego czasu nie był odpalany. Nie chce ich wymieniać tylko dokupić bo mi pękł jeden.
Rozumiem ale nie chce inwestować w nowe tłoki (bo są 2) i wątpię że gdzieś dostane takie gdyż ten silnik ma jakieś 30 lat. Silnika też nie będzie w niczym "jeździł" ma być tylko sprawny i będzie stał sobie w garażu jako ozdoba.
Widzę że nie doczekam się odpowiedzi na moje pytanie. Po co jest te forum w ogóle ? Pytam się gdzie mogę kupić taki pierścień a wy bez sensu drążycie temat. Ale widzę że to nie tylko pod moim postem takie głupie odpowiedzi. PORAŻKA..
uwierz że mi nie chcemy źle dla ciebie a że ty lecisz po najniższych możliwych kosztach to nie licz na nasza pomoc bo potem nie chce nam się słuchać że nie jedzie albo tłok pękł
Coś mi się wydaje że zmienisz tylko pierścienie i na olx "igła po remoncie" Co to za motocykl jest ? Jeśli ma 30 lat to tłok nie bd taki drogi. W pobliskim sklepie czesci do simsonów, jawek itd pytałem się ile tłok do Cezet-y 175 to powiedział mi że za 28zł nasz krajowy