• Dzisiaj jest 16 cze 2025, 9:28
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT125] Dt 125 R kręci sie 6tys obr. i zaczyna dusić i przerywać!!

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Dt 125 R kręci sie 6tys obr. i zaczyna dusić i przerywać!!

Postautor: Kozik1922 » 30 lip 2013, 19:07

Siema mam taki problem z yamaha dt 125 z 1997r. że kręci się do 6 tys obr. i zaczyna przerywać dusić i strzelać z wydechu i przestaje się wkręcać. Jak kupiłem ją 5 dni temu to normalnie jeździła , wkręcała się do 10,5 tys . Ale rozkręciłem zawór żeby go dokładnie ustawić i tam dopiero zaczęły się schody okno wydechowe byle lekko zasłonięte tuleja i zawór mógł kręcić się tylko w lewa stronę , a wiec z piłowałem nadmiar tulei i zawór i już się obracał w lewo i prawo . Ustawiłem go według poradnika i dt kręciła się gdzieś do 8tys , dziś postanowiłem ustawić zawór tak żeby był cały czas otwarty i zaczęło się to co pisałem wyżej !! Jeszcze chciałem dodać ze prze około 50 km jazdy na rozregulowanym zaworze dt bardzo dużo spaliła coś kolo 7 litrów :O przy jeździe do 6 tys .
Kozik1922

Motocykl: Yamaha Dt 125

Re: Dt 125 R kręci sie 6tys obr. i zaczyna dusić i przerywać

Postautor: Enduros70 » 30 lip 2013, 19:47

Ściągnąłeś cylinder do pilowania tulei ?

Wymiana korbowodów/centrowanie wałów, remonty silników, naprawa gaźników, amortyzatorów cross/enduro, mycie ultradźwiękowe, spawanie aluminium. PW

:arrow: https://www.facebook.com/MotoENDOgarage
Awatar użytkownika
Enduros70
Administrator

Motocykl: EXC 300
  • Link do galerii

Re: Dt 125 R kręci sie 6tys obr. i zaczyna dusić i przerywać

Postautor: Kozik1922 » 30 lip 2013, 19:51

Nie :) ale napewno cylindra nie porysowałem ani tłoka a wszystkie opiłki zostały wydmuchane kompresorem i później benzyna wszystko umyte .
+
Pomoże ktoś ? idę zaraz czyścic gaźnik ale jak możecie to doradźcie co jeszcze mogę zrobić ?

PPP. Warn.

//żuczek
Kozik1922

Motocykl: Yamaha Dt 125

Odpowiedz

Wróć do Mechanika