• Dzisiaj jest 18 cze 2025, 11:46
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT50] Problem z gaźnikiem

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Problem z gaźnikiem

Postautor: adam210797 » 25 lis 2014, 17:52

Witam,
Miałem wcześniej założoną dużą dysze w gaźniku i moto dostawał za dużo paliwa, zalewalo go, z tłumika ciekło sporo oleju i świeca zawsze była za ciemna. Wymieniłem dyszę na mniejszą i okazało się ze teraz jest tak, że na początku moto przez chwile idzie normalnie a po chwili gwałtownie słabnie, bo brakuje mu paliwa. Chwilę jadę bez dodawania gazu i za chwilę znowu na chwile idzie dobrze itd... pojechałem do mechanika, umówiłem się na regulację. Mechanik trochę się pobawił i stwierdził, że regulacja tu nic nie da. Byłem przy tym i widziałem, że dużo to nie dawało. Powiedział mi żebym przyprowadził moto do niego na dłuższy czas, bo musi coś przerobić w gaźniku. Nie bardzo go zrozumiałem, nie wiem o co mogło mu chodzić ale wydaje mi się, że wspomniał coś o powietrzu. Może za mało powietrza dostaje? Jutro będę chciał zobaczyć jak będzie chodzil po wyjęciu filtra. Co myślicie o tym wszystkim? Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem?
Z góry dzięki i pozdrawiam :)
adam210797

Motocykl: Yamaha DT50
Peugeot Buxy 50ccm

Odpowiedz

Wróć do Mechanika