Przejdź do pełnego widoku
Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Re: Przerywa na średnich obrotach

02 cze 2013, 16:48

Jednak po przylutowaniu tych kabelków problem nie zniknął całkowicie.
Właśnie wróciłem od elektryka bo mi coś ze światłami nie prądziło a na przegląd muszę jechać. Zajrzeliśmy też do iskrownika I on mi tam wszystko elegancko polutował bo mi to tam za bardzo nie powychodziło. Skręciliśmy no i poprawiło się ale jeszcze minimalnie przerywa na tych wyłączonych światłach no i elektryk powiedział mi że to może być przyczyna modułu. Co o tym myślicie?

A czy na tym foto co wcześniej wstawiłem cewki mają odpowiedni kolor bo mają jakieś ciemne przebarwienia.

02 cze 2013, 17:42

Cewka przy której lutowałeś jest ciemna z jednej strony - prawdopodobnie jest nadpalona i daje słabe napięcie.

U mnie cewka się spaliła na całkowicie czarną ale kolega ma lekko nadpaloną to aby światła mu na niej tylne chodzą i wygląda podobnie.

03 cze 2013, 19:06

Cewka z przewodem czarno-czerwonym ma zostać, tamtą wywal i kable zaizoluj. Zdaj relacje.

12 cze 2013, 18:18

Wymontowałem dzisiaj tą dolną cewkę:
Obrazek
Efekt? Wkręca się ja pojeb, dosłownie :F Czyli nie pozostało mi nic innego jak ją wymienić. I tutaj nasuwa się moje pytanie, czy taką cewkę można gdzieś dokupić nową czy trzeba szukać używanych oryginalnych?

20 cze 2013, 19:24

Cewki można przewijać.
Odpowiedz