Przejdź do pełnego widoku
Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Re: Supermoto project?

02 paź 2013, 0:54

Podłącze się do tematu... i odgrzeje troszkę kotleta :D
Mianowicie mam koła od TDR (odlewy) jak przymierzałem tył to wszystko pasuje jedynie trzeba zamieniać ośkę bo jest innej średnicy (mały problem) i troszkę pokombinować z tulejkami, prościzna 8)
Niestety cyrk zaczyna się z przodu... :F
po 1

Zacisk tarczy nie pasuje... potrzebny adapter i tu moje pytanie, gdzie to można kupić ewentualnie jak wykonać taki adapter

po 2

W TDR ślimak prędkościomierza jest z lewej strony ( ta sama strona co tarcza) w DT jest po prawej <glowawmur> nie przychodzi mi do głowy jak to przerobić... czyż by przy jeździe na SUPERMOTO trzeba zrezygnować z prędkościomierza :cry:

02 paź 2013, 15:53

1. Adapter robisz sam z płaskownika.
2. Trzeba kupić ślimak z tdr i jakoś przyblokować.

14 paź 2014, 22:18

a jak zrobić ten adapter pod tarcze albo z jakiego materiału ?

14 paź 2014, 22:33

Szukałeś na forum? Wątpię.

14 paź 2014, 22:57

dobra sorki już wszystko znalazłem na forum i już wszystko wiem jak to zrobic :D

17 paź 2014, 13:57

Mam TDR i tylne koło to 17 mój kolega ma DT na takich kołach i wygląda kosmicznie ! :mrgreen:
Odpowiedz