Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum
			Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.

01 sie 2013, 15:29

Siema dzisiaj pojechałem sie przyejechac i wracalem do domu to na zakrecie zzucilem bieg do 1 i pozniej chechalem tak z 200 metrow na 3 biegu i przy  wjeżdzaniu do garazu chialem zzucic na 2 ale zobaczylem ze drzwi sa zamkniete i i chialem wzuciac na luz i dupa 

biegi chyba sie zablokowaly czy cos wprowadzilemgo do garazu na pieszo i zaplilem chce  wzucic na luz i nic jak leciutko popuszcze sprzeglo to tak jakby bieg chcial wyskoczyc ale niemoze tak pyka lekko

01 sie 2013, 16:09

Po sciagnieciu dekla sprzęgła trzeba zobaczyć jak tam programator (gwiazda z wypustkami)  oraz mechanizm łapiący za wypustki.

01 sie 2013, 16:18

trzeba bedzie wycignac silnik z ramy czy da sie bez wycigania to zrobic? po ktorej stronie jest ta deklaracja sprzegla?

01 sie 2013, 18:08

Słownik mi źle słowo wprowadził, chodziło o dekiel sprzęgła. Nie trzeba silnika wyciągać.

01 sie 2013, 19:31

ej sory bo jestem ziolony i nieczaje  jeszcze po ktorej stronie jest ten dekiel?:d mozesz jakies zdjecia dac 

01 sie 2013, 19:51

To lepiej oddaj motocykl do naprawy komuś kto się zna...  

01 sie 2013, 19:53

Jeśli nie wiesz co to dekiel sprzęgła to nawet nie pchaj tam palców, bo co ci z tego, że rozkręcisz jak nie będziesz potrafił zlokalizować usterki.