Od lutego 2022r jestem posiadaczem Yamahy Dtki 125 R 2005r
Ogólnie DT-ka kupiona w dobrym stanie.
Jak na swoje lata zadbana mechanicznie jak i wizualnie.
Oczywiście wizualnie wizja ulepszenia z wyglądu już kiełbi się w głowie więc z pewnością jakie kolwiek zmiany będę tutaj uwieczniał.
W obecnej chwili może nie jest to największe marzenie bo to jeszcze nie to ale po części spełnione.
Więc zabieramy się za zabawę z DT-ką
Z pewnością jak będą wolniejsze fundusze pozostanie ona doprowadzona do stanu jak i lepszego wyglądu, gdzie można się tego po mnie spodziewać

Co do planów zmian wizualnych z pewnością podwyższenie kierownicy, kierownica z wyższym wzniosem, zmiana handbarów na metalowe-łuki, zmiana dźwigni hamulca i sprzęgła z pompą na nowe krótsze, z pewnością zmiana układu wydechowego całego lecz nie jest to w sumie pewne bo wystarczył by sam nowy dyfuzor Gianelli, Arrow jeśli uda się takowy dostać to zakupię tylko dyfuzor bo obecny końcowy wystarczy więc zbędny temat wydawania kasy, zastanawiam się nad własnym projektem oklejenia graficznego to kwestia do przemyślenia. Fajnie by było dopasować jakiegoś Upside down
To tak na szybko te rzeczy w obecnej chwili jak pisałem wcześniej moto w dobrej kondycji ale trzeba porobić jakieś pierdoły eksploatacyjne klocki, płyny, w za niedługim czasie napęd, przeczyścić i wyregulować gaźnik, zakupić nowy filtr powietrza wymienić wszelkie płyny. Być może pobawię się w jakiś retrofit lampy na xenonie z soczewką do tego zakupię jakąś używkę bo też nie wiem jak to wyjdzie wizualnie. Nie do każdego moto takie coś pasuje wiadomo.
Jak już się porobi podstawy plus to co wypisałem mogę pomyśleć nad resztą aby do koksować Dtkę.