Witam, mam problem z yamaszką a więc latałem normalnie było git po jakimś czasie tak ooo zaczeła mi dochodzić do 60/70 km/h do 7k obr i 'tututu' przepuszcza... drugim problemem jest woda w oleju a więc, rozebrałem spuściłem olej wymieniłem uszczelniacz pompy wody, uszczelke pokrywy pompy wody zalałem nowym motulem i odpaliłem zerknąłem a tam znów... kawa z mlekiem proszę o wyrozumiałość i pomoc (YAMAHA DT 125 1998R) Szukałem na szukajce podobnej sytuacji każda jest inna dlatego zakładam nowy post.
Już kilka razy na czacie udzieliłem ci odpowiedzi co do przerywania twojego moto - kostka odblokowująca. Jak widać nadal nic nie zrobiłeś w jej kierunku. Co do wody w oleju, to widocznie wymiana simeringu była nieskuteczna i należy ją powtórzyć...
Witam, Znów ja z dt 125 podchodzi do tej predkości 60/70km/h i dalej nic 'tututu' przy trzymaniu na biegach do wysokich obrotów też zaczyna tak przepuszczać... mówili mi, że jakaś kostka odblokowywujaca tylko, że któreś kostki odłączałem latałem i normalnie ponad stówkę jechała. Dodam, że po kupnie odłączyłem dozownik oleju możliwe, że coś źle zrobiłem i on mi odwala taką lipe? Jeśli tak to proszę o poradnik jak to zrobić na szukajce nie ma nic sensownego. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2018, 22:20 przez Frozen, łącznie zmieniany 1 raz
Powód:Po co kolejny temat?? Ostrzeżenie ustne. Łączę.
Masz zablokowany moduł który blokuje ci obroty. Czasem zablokuje ci przy 100km/h a czasem przy 80km/h. Rocznik 97 tak ma. Sprawdź swoją instalację, czy jest kontaktron, czy nie ma dodatkowych blokad elektronicznych: np. Kostka "AlphaTechnik" a później zakup kostkę odblokowującą. Podłącz według instrukcji a potem zacznij dziękować i przepraszać, wszystkich którzy Ci to mówili.
U tego użytkownika możesz kupić kostkę odblokowującą: member/tomek1116/