Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Mam kilka pytań dotyczących DT'tki. Jest to DT 125R z 98 roku. Ostatnio zablokowałem kierownice kluczykiem normalnie ze stacyjki. Udało mi się dwa razy, a teraz mi się nie udaje. Jak to teoretycznie powinno się prawidłowo robić ? Wcisnąć jakoś stacyjkę, jakiś odpowiedni kąt kierownicy ? Proszę o wskazówki. Druga sprawa. Widziałem blokadę również na główce ramy lecz nie mam do niej kluczyka. Co zrobić z tym faktem ? Macie jakieś rady ? Pozdrawiam oraz liczę na jak najszybszą pomoc.
Najpierw trzeba wcisnąć, potem puścić i wtedy masz możliwość przekręcenia w lewo. Trzeba ustawić kierownicę w pozycji, której się blokuje oraz ruszać kluczykiem przy kręceniu w lewo, gdyż często się zacina ta opcja.
Witam, Mam pytanie dotyczące blokady kierownicy w stacyjce. Niedawno kupiłem DT-tkę i jeszcze tego do końca nie rozgryzłem. Kluczyk w stacyjce po lekkim wciśnięciu da się przekręcić w lewo, ale kierownica kręci się jakby nigdy nic, nawet po wyjęciu kluczyka w tej pozycji. Czy przyczyną jest uszkodzona stacyjka? Dodam jeszcze że motor nie gaśnie po przekręceniu kluczyka i muszę go wyłączać przyciskiem od odcięcia zapłonu.