Odpowiedz

Blokada obrotów, pomimo poprawnie podłączonej kostki

10 wrz 2016, 15:39

No więc tak: przed zamontowaniem kostki odblokowującej moto podczas startu wkręcało sie na 9/10 tys rpm, a po kilku sekundach odcinało gaz aż silnik nie zszedł do 6,5tys rpm. Potem podczas jazdy jakiś czas systematycznie były odcinane obroty, aż wkońcu znowu można było przygazować do 9/10 tys rpm na kilka sekund, a potem gaz był odcinany i tak w kółko. Sprzedawca kostki po zobaczeniu mojego modułu na zdjęciach powiedział ze kostka bedzie dzialac. Zamontowałem to ustrojstwo poprawnie, wysłałem zdjęcia sprzedawcy żeby on też potwierdził że dobrze to zrobiłem, kostka cyka, wszystko swietnie, ale obroty odcina tak samo jak przed zamontowaniem. O co może chodzic? Wszystkie inne blokady pościągane.

Re: Blokada obrotów, pomimo poprawnie podłączonej kostki

10 wrz 2016, 20:41

Myślisz blokadę z usterką w Dt. Przeczytaj jak działa kostka i po co się ją zakłada.

11 wrz 2016, 11:50

Masz jakiś post konkretny na myśli? Jak tak to prosiłbym o link bo juz troche czytalem o tej kostce i wciaz nie wiem czemu nie dziala. A jaką usterke masz na mysli? Juz caly internet przekopalem chyba i wciaz nie ma odpowiedzi dobrej dla mnie :/

11 wrz 2016, 15:09

Dowiedz się czym objawia się zablokowany moduł bo kostka działa tylko na niego.

11 wrz 2016, 19:15

No z tego co mi wiadomo to moduł blokuje obroty przy 80-90km/h albo przy 6,5-7tys rpm a kostka ma to niwelować. Wiesz co mogę zrobić w moim przypadku albo co mojemu motocyklowi dolega? Nie dodawał bym nowego posta gdybym nie poszperał troche czasu w internecie szukajac odpowiedzi na moje pytanie :mrgreen: Jak wiesz o co chodzi to proszę napisz po krótce, albo ktokolwiek kto wie o co chodzi niech sie wypowie, bo w internecie juz nic nie mogę znaleźć <glowawmur>

11 wrz 2016, 20:38

Jakie dysze w gaźniku ?

12 wrz 2016, 6:58

Nie wiem jakie mam dysze. Mogą byc one odpowiedzialne za blokowanie obrotow?

13 wrz 2016, 14:39

Nie, dawka paliwa nie ma żadnego znaczenia w pracy silnika...

20 wrz 2016, 18:44

Ok, dopiero teraz sprawdziłem dysze. Na dyszy głównej jest napisane 240 a na dyszy wolnych obrotów 025. Czy to dobre rozmiary?

20 wrz 2016, 20:49

Mogą być przy gaźniku w dobrym stanie.
Odpowiedz