Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, mam problem bo cały czas inaczej pokazywało mi olej w okienku jezdziłem popatrzyłem to była mniej niż połowa to dolałem i było troszke więcej niż połowa a potem pojezdziłem i teraz jest do zapełnienia okienka brakuje z 1mm ale z dt nic złego sie nie dzieje pali dobrze wkręca sie na obroty itd oczywiście olej sprawdzałem na zimnym silniku
Olej w okienku nalezy sprawdzac podluzszym postoju np po nocy wtedy odczyt jest miarodajny w silniku dt sa 2 komory w ktorych plywa olej w czasie jazdy moze sie przelewac z jednej do drugiej po zgaszeniu silnika w komorze sprzegla moze byc wiecej oleju niz komorze skrzyni
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
aha ok, kmnie czyli żeby dobrze sprawdzić olej to trzeba poczekać jeden dzien postawić moto aby było prosto tak niech stoi chwile (żeby olej sie przelał cały ) i dopiero wtedy zobaczyć ta ?
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.