Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Ok tak zrobie. Mam jeszcze jeden problem. Mianowicie od gaźnika mi idą 3 takie same wężyki jeden idzie od dozownika a dwa nie są podłąćzone nigdzie. je też zaślepić ?? (pewnie kolejne głupie pytanie ale tak już mam )
A takie pytanie obok tego tematu: większość odłącza dozownik i woli robić mieszankę czyli wlewać olej do paliwa ale dlaczego? Silnik lepiej to znosi czy to wygodniejsza sposób? I czy to prawda że olej nie miesza się szybko i można zatrzeć silnik?
masz olej w benzynie = masz pewność że masz smarowanie a dozownik który ma już kilka kilkanaście lat nie wiadomo kiedy się zapcha lub zepsuje i stoisz zazwyczaj w szczerym polu z zatartym tłokiem
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
4 procent ;) prywatne assistance juz podjechało. Duże są straty przy takich akcjach? Chodzi mi o to czy zazwyczaj idzie na złom cylinder czy szlif nowy tłok i jazda?
szlif nowy tłok dozownik out i jazda oczywiście nie najtańszy tłok
Jednak po rozebrano okazało się ze mam dziurę w tłoku!!! Cylek cały Dozownik chyba dawał olej. Dziwna sprawa bo testowałem mieszankę i świeca była brązowa jak dozownik nie daje oleju to tez może się stać coś takiego?
Jak nie daje oleju to zacierasz silnik a nie wypalasz dziurę w tłoku. Piszesz że świeca była brązową to raczej ubogą mieszankę(za mało paliwa za dużo powietrza) miałeś i dlatego wypaliło ci dziurę w tłoku ma być kawa z mlekiem.