Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
wczoraj po ciężkim upalaniu w terenie moja dt zaczeła sie mocno grzać nie gotowała ale wskazówka była już prawie na czerwonym i teraz pytanie czy jest sens zakładać drugą chłodnicę w miejsce zbiorniczka oleju którego i tak nie używam sam robie mieszankę mam chłodnicę z dt 125lc która jest z prawej strony posiadam do niej tez mocowanie tylko czy to nie będzie przeszkadzać jak będą 2 korki po jednym na chłodnicę ?
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Na oryginalny stelaż od tego pojemnika na olej pasuje chłodnica od dt 80 LC I albo II,bez różnicy.Korki w niczym nie przeszkadzają jedynie jest problem z podłączeniem chłodnic,ponieważ dolne mocowanie na wąż (od dodatkowej chłodnicy) jest blisko dyfuzora,praktycznie sie z nim styka.
Korka nie może być w drugiej, bo przy wzroście ciśnienia będzie wyrzucało płyn z odpływu dodatkowej chłodnicy. Króćce na wąż zawsze można odciąć i przyspawać w innym miejscu.
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Dziwnie troche.Mi tam wygodniej było podłączyć dół drugiej chłodnicy do góry oryginału i góre dodatkowej chłodnicy do cylindra.ale jak ci działa to też dobsz
To jest do dupy połączenie, za ciężko dla pompy. Powinno być tak, że wąż z głowicy na trójnik i do obu chłodnic do góry i potem odpływy z chłodnic też trójnikiem do pompy.