Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. W mojej DT jest lekko krzywa kierownica (lewa strona bliżej a prawa dalej) do tego przy puszczeniu kierownicy minimalnie ściąga w lewą stronę. Co może być przyczyną? Krzywa półka? Felga lekko faluje też jakby nie wycentrowana jednak to by nie wpływało na krzywą kierownicę.
Mi w starej dt po upadku przestawily sie na zaciskach lag odkrec je wez z przodu moto najlepiej stan i trzymaj nogami kolo wez kiere i takie 2 szybkie ruchy w lewo i w prawo i ustaw w miare prosto i skręć
No miałem w swojej Hondzie XR tak samo jak wyżej pisałem, ponieważ jadąc w lesie pod liśćmi wystawał pieniek którego nie było widać no i bum... nie spadłem z moto jednak prawie przeleciałem przez kierownice. Felga się skrzywiła, wycentrowałem ją jednak moto i tak ściągało. Widać że DT miała szlifa na prawej stronie.
Te śruby co zaznaczyłem na żółto-czerwono mam odkręcić, zaprzeć kolanami z przodu i ruszać kierownicą po czym skręcić? Czy najpierw sprawdzić ten luz na mocowaniach kierownicy co strzałkami zaznaczyłem? Kierownica cała jest krzywa w lewo względem jazdy (podczas jazdy prosto, kierownica jest pod kątem /)