Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Re: Dt nie łapie rezonansu.

24 sie 2013, 11:50

Filtr powietrza wyczyszczony ? :F

24 sie 2013, 14:35

tak, jest nowy.

24 sie 2013, 18:25

Sprawdz dokładnie jaką masz kompresje bo to nie możliwe aby przy nowym filtrze powietrza, czystym gazniku ,czystym :F dyfuzorze gianneli , ustawionym ypvs , odblokowanym module motocykl nie chciał wkręcać się na rezo.

25 sie 2013, 1:14

kompresja jest bardzo dobra.. więc już naprawdę nie mam pomysłów..

25 sie 2013, 7:48

Może masz zepsuty silniczek któty steruje zaworem

25 sie 2013, 23:04

a może to być wina całego układu wydechowego ?

25 sie 2013, 23:09

Jeżeli masz cały , nie podziurawiony dyfuzor giannelii to rezonans powinien być strasznie odczuwalny.
Czym mierzysz tą kompresje skoro twierdzisz ze jest dobra ?

26 sie 2013, 19:18

Ponawiam temat. Mam identyczny problem . Moto wkreca sie na luzie na ponad 10 rpm a podczas jazdy , po przekroczeniu 8 rpm ma dola. Zawor wydechowy ustawiony prawidlowo, lejek z dyfuzora usuniety (dyfuzor jest kompletnie pusty i nie wiem czy to dobrze ... ) Jest jeszcze moze jakas zwezka na dolocie przy gazniku ??

29 sie 2013, 9:36

https://www.youtube.com/watch?v=bzw7XJWB6c0
spójrzcie czy mam dobrze ustawiony ten zawór i posłuchajcie jak cicho ona chodzi...

29 sie 2013, 18:00

Chłopie a jak z końcówką wydechu czysta ?
Odpowiedz