Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
witam , poproszę was drodzy koledzy jak ustawic poziom paliwa w dt 80 i co mam zaślepić w gazniku - leję mieszankę i ładnie ciągnie od dołu do pół gazu a potem uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu i jak popuszczę gaz do połowy to wraca do normy i tak jest na każdym biegu - dzięki
Poziom paliwa ustawiasz na pływaku metalową blaszką w dt80 widiałem 2 rodzaje pływaków jeden z możliwością regulacji z metalu i plastikowy bez. W gaźniku zaślepiasz króciec na wężyk od dozownika.
ja to robię tak że ucinam kawałek wężyka tego co jest od dozownika do krócca, tzn ja mam inne zapasowe bo tego szkoda, biorę śrubkę m3, nakładam na nią ciapkę sylikonu i wkręcam w weżyk, później zakładam to w miejsce orginalnej rurki i tyle.