Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
09 lip 2014, 21:20
Witam, posiadam crossa gilere rx 125, coś podobnego do dt 125. I mam z nim pewien problem. Robiłem w nim remont i ogarniałem go trochę bo poprzedni własciciel go zajechał. Od razu po remoncie też tak przerywał nie wchodził na wysokie ale zmiana dyszy załatwiła sprawę ale jest niestety znowu problem. Jak ma temperature tak 60-70* to jeździ dobrze ciągnie tylko na pełnym gazie trochę muli trzeba mu stopniowo dawać, jednak jak dostanie temp. powyżej 70* zaczyna przerywać na średnich obrotach i wyżej już nie wejdzie a jak wejdzie to też strzela albo przerywa. Została wymieniona już cewka, świeca nówka założona, dysza 95 ( przy stożku, chińska gąbka z obudową z allegro, niestety oryginału nie posiadam). Co może go boleć ? Filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=zgzmRYmnddE
13 lip 2014, 11:14
świecę zmień