Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam wszystkich. Ostatnio zauważyłem w swojej DT, że tylne koło jest blokowane przez hamulec. Nie jest on mocno skręcony a koło jakby tarło o klocki. Hamulec odpowietrzony. Jak przeczyścić tylny zacisk hamulca ew jak zrobić aby nie było tego tarcia?
Czy po wduszeniu pedału hamulca tłoczek który dopycha klocek do tarczy minimalnie się cofa ?. By rozebrać sam zacisk a dokładnie wyciągnąć tłoczek należy zdemontować do takiego stopnia byś miał zacisk w ręku czyli od jarzma odkręcić i rurke hamulcową co idzie do zacisku.( Nwm na jakie dokładnie klucze było w dt125 bo miałem tylko dt80). Tak samo tłoczek nie wiem czy jest wkrecany czy poprostu wkładany. Odkręc odpowietrznik i jak będziesz miał możliwość dmuchni spręzonym powietrzem tylko przyłóż jakiś młotek chudszy czy coś podobnego żeby jak wystrzeli to gdzieś Ci nie poleciał albo w kogoś. Jak nie masz możliwości spręzonym powietrzem dmuchnąć to rozbierz do takiego stopnia na motorze ( klocki out ) i trzymając zacisk w ręku podpompuj hamulec aż sam wyjdzie wtedy odkrec rurke/wężyk hamulcowy. Ocen stan tłoczka jeśli bd trzeba "przelec" (^^) go papierkiem na wodę. W zacisku masz pewnie jakaś gumkę/uszczelniacze koloru najcześciej czarnego wyciągnięcie jakimś śrubokrętem mniejszym i zobacz jak wyglada czy nie jest poszarpany itp. Wyczysz śrubokrętem miejsce w które wchodzi ta gumka i zakładając psikni na tłoczek jakimś wd. Pierw jednak pamiętaj by przed złożeniem odtluscic go w benzynie ekstracyjnej albo rozpuszczalniku poprostu wymyj go w środku. Jarzmo możesz ewentualnie lekko pilnikiem / papierem ściernym wyczyścić ( zabki po których chodzi/posuwa sie klocek ). Nie zaszkodzi tez psiknac jakimś smarem ceramicznym wysokotemperaturowym na te ząbki na klocku by w przyszłości uniknąć zapieczenia sie czy jakiś pisków ( tylko nie psikaj na tarcz a gdy jaka kolwiek ilośc psiknie ci sie na tarcz odtlusc ja)
Żadnych wd40 na elementy zacisku Tłoczek wypompować przed rozebraniem, bo jak odkręcisz przewód to nie będziesz w stanie go wyciągnąć (można sprężarką). Wyczyścić i przesmarować tłoczek pastą do tego stworzoną.