Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
witam. Jechałem dziś normalnie po szosie i nagle motorek stracił moc i zgasł. Jak biorę na pycha (kopka nie działa) to czasem strzeli sporym ciśnieniem z wydechu i teraz mam pytanko co może być spowodowane tym że motorek nie chce odpalić nawet gdy paliwo dochodzi oraz gdy jest iskra sprawdzana palcem na przewodzie po wykręceniu fajki. Sprawdzałem też na 3 różnych świecach i nic:( nawet paliwo wstrzykłem bezpośrednio do cylindra i też lipa. byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź:)
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2015, 17:43 przez jakub111, łącznie zmieniany 1 raz
Powód:przeniosłem w morde jeża
ogólnie nie raz padał deszcz latałem po kałużach i myłem karcherem, ale dzisiaj kompletnie sucho. wczoraj też mi padła ale wymieniłem świece i było okej dzisiaj to samo
Jak jesteś na 100% pewny że paliwo dochodzi iskra jest a zdarzyło się to pod czas normalnej jazdy tak jak napisał Johnny tłok. Miałem podobny problem moto nie odpalało odkręciłem świece wlałem paliwo i przez moment motor zawył po odkręceniu manetki i umnie gaźnik się przytkał.