Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
20 gru 2015, 18:09
posiadam yamahe z 2002r model R z kwadratowym kloszem i nie wiem jaką żarówkę mam kupić
20 gru 2015, 19:00
Najprościej będzie jak wymontujesz ją z lampy i zaniesiesz do sklepu (również CPN) i pokażesz tam.
20 gru 2015, 19:46
P45T 12V 45/40W
20 gru 2015, 23:42
a ja polecam tylnią lampę założyć ledową a żarówkę założyć h4 p45T 55/60 masakrycznie więcej światła tylko że może być problem z przeglądem
http://www.team-bhp.com/forum/attachmen ... -large.jpg zakłada się p&p
21 gru 2015, 7:43
Siemanko, ładna pogoda i trochę czasu wolnego dały mi ostatnio możliwość polatać wieczorami. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie ta pseudo lampa z przodu (lecę setką przez las, odpuszczam gaz i co widzę - no właśnie tutaj brzydkie słowo samo nasuwa nie na myśl). Ja nie polecam żadnej żarówki do DT - duszenie silnika po włączeniu światła mijania, masakryczne przygasanie lampy po odpuszczeniu gazu i w ogóle ta lampa ledwo świeci. Po kilku wieczornych przelotówkach po lesie zabrałem się za zrobienie własnego wsadu LED do oryginalnego klosza DT. Teraz wszystko świeci jak należy a moto nie potrzebuje 400 do 500 obr. rezerwy na włączenie światła
21 gru 2015, 10:51
możesz pokazać zdięcia jak to wygląda i jak masz podłączone te ledy bo jak wiadomo ledy potrzebują prądu stałego a do żarówki przedniej idzie zmienny
21 gru 2015, 13:03
Założę nowy temat w dziale elktro ale potrzebuję wolnej chwili żeby rozebrać lampę i wszystko pokazać na zdjęciach. Dla świateł mijania zastosowałem 2szt LED CREE po 3W każda a do zasilania 2 przetwornice stało prądowe AC/DC z magazynem na załatanie tych dziur w dostawie energii z magneta aby diody przy 1,5k obr. nie migały ale to dłuższa historia. Dam znać jak będzie temat
21 gru 2015, 17:56
Moja oryginalna świeciła jak wściekła.
-- 21 gru 2015, 17:56 --
Moja oryginalna świeciła jak wściekła.
21 gru 2015, 17:56
Hazard pisze:Siemanko, ładna pogoda i trochę czasu wolnego dały mi ostatnio możliwość polatać wieczorami. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie ta pseudo lampa z przodu (lecę setką przez las, odpuszczam gaz i co widzę - no właśnie tutaj brzydkie słowo samo nasuwa nie na myśl). Ja nie polecam żadnej żarówki do DT - duszenie silnika po włączeniu światła mijania, masakryczne przygasanie lampy po odpuszczeniu gazu i w ogóle ta lampa ledwo świeci. Po kilku wieczornych przelotówkach po lesie zabrałem się za zrobienie własnego wsadu LED do oryginalnego klosza DT. Teraz wszystko świeci jak należy a moto nie potrzebuje 400 do 500 obr. rezerwy na włączenie światła

Może w Twoim egzemplarzu. Ja po przełożeniu silnika z wiązką elektryczną z TZR do mojego sprzętu założylem inną lampe z żarowką H4 55/60W i lampa nawet na niskich obrotach na biegu jalowym dawala lepsze swiatlo niz obecnie mam w aucie na swiatlach mijania
21 gru 2015, 19:03
Ja od siebie dodam że różnica pomiędzy org 40 a tą co teraz mam założoną czyli h4 65w jest bardzo duża, lampa swieci o wiele lepiej