Witam.
Od wakacji użeram się z problemem lewego powietrza w motocyklu winowajcą okazuje się być walnięty gaźnik ( wymieniane w nim dwurkotnie dysze i zaworek iglicowy z gniazdem stukrotne czyszczenie ) NIC NIE POMAGA, wykonany remont silnika wymienione wszystkie uszczelki w silniku, uszczelniacze magneta ITD.
Mój problem polega na tym że posiadam oryginalny króciec ssący pod oryginalny gaźnik MIKUNI wrzucam zdjęcie
http://www.tinypic.pl/v5a5go0zbk03 zwróccie uwagę w jaki sposób w tym gaźniku wychodzą gardziele nie idą w lini prostej jak w 99 % procentach innych gaźników dostępnych na rynku tylko są skierowane do dołu. Kupiłem zamiennik gaźnik DELLORTO w którym gardziele są w lini prostej zamontowałem go pod mój króciec i gaźnik stał przechylony nie miał stanu w komorze pływakowej lało mu się przelewami. W serwisie yamahy powiedzieli że nie mają już tych oryginalnych gaźników MIKUNI.
Czy jesteście w stanie mi doradzić jaki rodzaj krócca ssącego mogę kupić żeby pasował do mojej dety i był tak wyprofilowany żeby wsadzić w niego jakikolwiek gaźnik który gardziele ma w lini prostej. Czy to coś robi gdy mój oryginalny króciec ssący ma wyjście na gasboxa ?? a kupię króciec ssący bez gasboxa.
Doradźcie coś chłopaki szkoda mi moto w którego remont wjebałem 1500 zł... W innym wypadku rozbieram go i sprzedaję na części....