Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam jedno pytanko ... otóż w internecie na różnych forach czytałem o tłokach wossnera i dużo ludzi narzekało na to że są drogie a wcale takie dobre nie są, że niby szybko zmieniają swój kształt pod wpływem dużej temperatury ? Niby lepsze są vertexy i wiseco ?
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2015, 22:09 przez BigMike, łącznie zmieniany 1 raz
według mnie wossner lepszy od vertexa w werteksie mi strasznie szybko zjedło pierścienie wossner głośniej pracuje ale za to dużo wytrzyma wiseco nie testowałem nie mam zdania chyba nawet nie robią tłoków do dt
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Kolega miał NSR i mówił że Wossnery mu się szybko zderomowywały , a przy vertexie tego nie miał niby. I ponić ta powłoka teflonowa wcale tak dużo nie daje ?
powłoka jest tylko na dotarcie a w nsr jest nicasil i nie ma co porównywać do dt na tulei mój kolega mechanik z rafracing mówi że do yz 125 na nicasilu nie założy już wossnera bo same problemy z wypadającymi zamkami i pękniętą przegrodą wydechu (enduros coś o tym wie) ale w dt nie ma wytrzymalszych tłoków niz wossner
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2015, 23:03 przez cedec1, łącznie zmieniany 1 raz
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
z tego co wiem chiny jeszcze sie nie wzieły za podrabianie tłoków ale pewności 100% nie mam ja biore z olek motocykle i na jakość nie narzekam