Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, muszę dokupić pierścienie do tłoka, jednak nie mam pojęcia jakiej jest firmy, oznaczenie na denku: 8002DA, 30099-86. Pod spodem napis W56-Z-T. Szukałem na internecie i z mojego researchu wynika że może to być WOSSNER ale nie jestem pewien, gdyż każdy jaki znalazłem był czarny, a mój jest srebrny (nie wiem czy to ma znaczenie). Proszę o pomoc
Jakie pierścienie skoro ten tłok to śmietnik. Druga sprawa w dzisiejszych czasach zdjęcia robione patykiem wrzucasz ? Zrób normalne w macro od strony wydechu do światła w dzień i wrzuć tutaj.
Czemu niby śmietnik, skoro cylinder nie jest owalny i nadal trzyma wymiar leciutko ponad 56 to nie uśmiecha mi się płacić 330zł za nowy tłok. Pierścienie nie zużyły się w cylindrze tylko podczas wyjmowania jeden z nich wystrzelił i się złamał, więc potrzebuję dokupić. Pasowanie tłoka i cylindra to około 0,07mm więc nie jest źle. Co do zdjęć, przyznaję, robione pralką ale nie dysponuję lepszym sprzętem. Postaram się jutro wrzucić zdj.
Enduros, miałeś rację, tłok na śmietnik. Znajomy który mierzył cylinder źle zmierzył średnicę cylidra i luz montażowy, mierzył w górnej części cylindra przez co wyszło że wszystko jest w porządku. No nic, pozostaje szlif i nowy tłoczek.