Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siemka, mam do Was małe pytanka gdzie mogę dokupić uszczelkę pomiędzy gardzielem gaźnika od strony filtra powietrza a resztą korpusu, dwa jaki rozmiar ma oring który jest na śrubce składu mieszanki, po przeciwnej stronie od śrubki składku mieszanki wychodzi mi rurka pod jakiś weżyk co tam ma być podłączone? dozownik oleju? I w króccu ssącym mam wystająca rurkę, jak moto rozbierałem był tam podłączony dozownik, czy tak ma byc?
Wymiary oringa znajdziesz tutaj topic19.html Uszczelkę możesz dokupić w serwisie albo samemu wyciąć, ta rurka to rurka przelewowa, zakładasz wężyk i puszczasz go swobodnie na dol aby nadmiar benzyny w gaźniku se spokojnie wyleciał. Do króćca ssącego ma być podłączony przewód podający olej z dozownika.