Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam mały problem wszędzie szukałem a wiem że gdzies tutaj kiedyś było takie zdjecie z opisana kolejnością dokręcania nakrętek:) mógłby ktoś podesłac takowe zdjęcie? bardzo mi na nim zależy:)
Witam moglbym was prosic o zdjecie kolejnosci dokrecania glowicy w dt125 wiem ze na krzyz ale chcialbym zdjecie a wzadnych serwisowkach nie znalazlem z gory dziękuję:)
Kiedys bylo zdjecie w dziale poradniki przegrzewanie motoru.Ja poprostu dokrecalem na krzyż w 3 podejsciach kluczem dynamometrycznym.Ustawiasz sobie np 17/19/22 i na krzyż.Tam masz więcej opisane.Możesz tesz dać podkladki sprężynujące i nakrętki przelotowe zamiast tych z kapturkiem, które chociaż oryginalne, ale lepiej je zastąpić.Możesz dać reinzosil na uszczelkę dla pewności.No i splanować głowicę i cylinder.