Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Podepnę się , wydmuchało mi uszczelkę i DT troszkę się zagrzała . Dziś zmierzyłem kompresję i jest tylko 5bar , odpala normalnie moc jest na cylindrze zero rys , dodam ze miesiąc temu było 10 bar .... Tu moje pytanie czy w ogóle poniżej 6-7 barów jest w stanie odpalać i czy wymiana samych pierścieni nie wystarczy ?
Moja pali 13l na 100 targania po polach(:Oglądałem teraz uszczelke pod głowicą i nie widze sladu wydmuchania , chciałem pomierzyć cyl znowu ale zakład zamknięty nastepny mam 40km ode mnie może coś w sobote wykombinuje.
-- 24 mar 2015, 22:19 --
A i jeszcze czy jakaś dt miała oryginalnie 2 końcówki wydechu bo nie mam jednej i nie wiem czy kupić czy uciąc i zrobić na 1?
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
jakaś dziwna ta dt pokarz całe moto tylna rama z profili czworokątnych i te dwa wyfuki czy ty aby nie masz jej chłodzonej powietrzem ? to by trochę wyjaśniało sprawę bo w powietrzakach jest większy luz montarzowy = mniejsza kompresja
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.