Witam, tak więc DT zostało sprzedane i było trzeba rozejrzeć się za nowym sprzętem. Jako ,że brat jeździ na LC4 2001 postanowiłem poszukać jakiejś ciekawej sztuki. W tym celu codzienne przeglądałem oferty na tablicy i allegro od grudnia - niestety niczego wartego uwagi nie znalazłem. Swoje poszukiwania ograniczyłem do modelu z głowicą Hight Flow i gaźnikiem Keihin powyżej 2003. I Tak przez dwa miesiące nic nie było. Dlatego zacząłem szukać czegoś z EXC. Konkretniej 200 i 250 w 2T. Mijały tygodnie ja bez moto, trzeba było się sprężyć aż do dnia kiedy na tablicy pojawił się EXC 300. Na drugi dzień od wystawienia już po niego jechałem. I tak oto nabyłem tą ,,wariatkę".
Wszystko jest papiery, nowy cylinder na który mam rachunek także siedzi nominał. Nie ma co zmieniać założona jest szeroka chłodnica - akcesoryjna z PowerParts, kompletny układ wydechowy FMF, piasty Talona, podwyższenie kierownicy, także wszystko jest jak nalezy. Nic nie będę już w niej przerabiał. Jedynie licznik nie działa i rozrusznik nie kręci (podobno siadały w tych modelach).
Zdaję sobie sprawę ,że wyczyn wiąże się z kosztami. Mam rachunki po poprzednim właścicielu to ciągle coś było robione i liczę się z tym. Na pewno ten sezon nim przelatam, co będzie czas pokaże. Jak jednak stwierdzę ,że to jest zbyt pracochłonne i za dużo kasy idzie sprzedam i będę coś z LC4 szukał. Póki co radość z jazdy jest duża i powoli zaczynam się z nią dogadywać.