Tutaj możesz pokazać czym i jak jeździsz!

Regulamin forum

Umieszczaj zdjęcia tak, aby posiadały miniaturkę. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić - przejdź do poradnika.
Odpowiedz

KTM EXE 125

22 paź 2015, 20:00

Witam,
dziś nadszedł czas na kolejną maszynę jaką jest KTM EXE 125.

Rocznik 2000, homologacja.
Różnica pomiędzy EXC jest niewielka. EXE posiada dozownik zamiast drugiej chłodnicy, pełen homologacyjny kit, oraz mniejszy gaźnik - co akurat mi nie przeszkadza, bo nie był katowany.

Aktualnie stoi na kołach SM, które idą do żyda żeby kupić sobie brudaski, jak ktoś chce się zamienić, zapraszam.
Zdjęcie na dziś kiepskie, bo już nie mam siły, jutro porobię na zewnątrz jakieś fotki.

Obrazek

Obrazek

Re: KTM EXE 125

23 paź 2015, 15:42

Witam w rodzinie KTMa, wygląda w porządku. Jak silnik? :mrgreen:

23 paź 2015, 16:37

Dziś udało mi się pojeździć, chociaż zimno jak cholera.. <banan>

Jeśli chodzi o silnik, po remoncie około 1,5 tyś km temu, jeżdżony tylko w SM więc dlatego podaje w km

Obrazek

23 paź 2015, 17:25

Co to za kask i gogle?

23 paź 2015, 17:50

czilaucik pisze:Co to za kask i gogle?

Kask LS2, a google nie pamiętam nawet

23 paź 2015, 23:06

Exc też ma ten " homologacyjny kit" natomiast mylony z EXC, ktm Sx nie posiada homologacji. Różnica między EXE a EXC jest przede wszystkim w mocy, i to znaczna :) No i EXC 125 nie wyszedł nigdy na kółkach sm. Ogólnie maszyna wygląda na zadbaną :)

24 paź 2015, 7:57

PrzemekDt pisze:Exc też ma ten " homologacyjny kit" natomiast mylony z EXC, ktm Sx nie posiada homologacji. Różnica między EXE a EXC jest przede wszystkim w mocy, i to znaczna :) No i EXC 125 nie wyszedł nigdy na kółkach sm. Ogólnie maszyna wygląda na zadbaną :)

Przecież silnik jest ten sam, więc o czym Ty mówisz : >
Różni się gaźnikiem i membraną %)

26 paź 2015, 20:33

Silnik nie jest ten sam. Różni sie wysileniem silnika. Inne kanały inny gaźnik, inne strojenie dyfuzora i skrzyni. Exe to taka kateemowska dt.

26 paź 2015, 20:51

Kateemowska Dt to jest przecież moje LC2 XD

26 paź 2015, 22:24

Bartolini2721 pisze:Silnik nie jest ten sam. Różni sie wysileniem silnika. Inne kanały inny gaźnik, inne strojenie dyfuzora i skrzyni. Exe to taka kateemowska dt.

Więc silnik jest ten sam 8) Inny kanały (które są w gaźniku), membrana, brak drugiej chłodnicy, mniejszy gaźnik, dyfuzor i tak mam sportowy, a przełożenie skrzyni niemal identyczne.
EXE w oryginale i tak jest mocniejsza od DT
Odpowiedz