Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
cześć mam pewnien problem mój ktm strasznie szybko sie grzeje . dzisiaj pojechałęm sie przejechac zrobiłęm moze 4km nie dawałem mu wcale dużo gazu może raz czy dwa tak wyższe obroty . i gdy przyjechałem do domu był zagotowany gdzy odkreciłem korek sykło woda wrzała . wymieniałem 50km temu simering na pompie wody 300km temu uszczelke pod głowica .głowica wraz z cylindrem splanowana na szkle aż do zabielenia całości . czy może byc to przyczyna mieszanki dzisiaj wykreciłem swiece miała kolor szarawy .w ciągu dnia ubywa mi woda w trakcie jazdy i nie leci mi ona tak jak predzej do oleju olej jest normalny . przez chłodnice woda leci bez najmniejszego problemu
bo uszczelki raczej nie sprawdze bez odkrecania głowicy .; / a jak już odkrece to trzeba nowa uszczelke popmpa napewno działa układ jest drożny .a może byc ze układ sie jeszcze odpowietrzał ? około 50km temu nalałem płynu . bo jak pochodzi chwile i odkrece korek to ani nie ujdzie powietrze . czy przyczyną ubywania wody może byc ze nie dokrecam korka (jest taki luzny anie nie spadnie ani nie trzyma cisnienia )zeby nie robiło sie ciśnienie jak tak szybko sie grzeje ?
aha to raczej nie uszczelka bo woda leci z tego węza .żadnych bąbelków nie ma woda sie nie wylewa .tak jak predzej była walnieta .to węże odrazu puchły a teraz nie robi sie żądane cisnienie i były bąbelki .termostatu nie mam ponieważ był krzywy i go wyjełem . przed chwilką sie przejechałem możę 2km wg nie dawałem mu dużo gazu woda nie sie nie gotowała. woda była tak średnio gorąca ale parzyła . wczoraj zwiększyłem dawke paliwa iglica jest na przed ostatnim oczku od dołu . odkreciłem swiece po przyjeździe była szarawa ; /