Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
27 lip 2013, 22:22
Siemka jestem tutaj nowy .mam problem kupiłem ktm lc2 125 nie można wyregulować gaźnika nie trzyma niskich obrotów bardzo mocno kopci przy mieszance 1:50 i strasznie dużo pali .wkrecałem śrubke od mieszanki na odpalonym silniki i nawet go nic nie przydusiło z filtra wydaje dziwne dzwieki tak jak by zawór nie trzymał możę to być wina membran ?
27 lip 2013, 22:53
Filtr wyprany ? Gaźnik czyściłeś ? Podaj rozmiary dysz. Od kiedy tak ma ?
27 lip 2013, 23:08
własciwie teraz bez filtra próbuje dysze mam teraz 132 w dellorto 28 phbh .kupiłem go tydzien temu miał zrobiony cylek i tłok . to wtedy chodizł na srednich obrotach ale nie gasł rozebrałem silnik wymieniłem łożyska i uszczelniacze .i już tak chodzi niepokoi mnie ten dzwiek z obudowy filtra .
28 lip 2013, 8:27
a sprawdzałeś szczelność układu? może lewe powietrze gdzieś dostaje.
28 lip 2013, 9:12
Na jaki kolor kopci ?
28 lip 2013, 11:35
no jest pękniety króciec przy gaźniki ale lekko i to opaska sciska .kopci na biało nie ma mowy żeby brał olej ze skrzynia bo dlatego też wymieniałem uszczelniacze. kopci na biało a z końcówki wydechu aż sie leje jak odpale moto i wykrece potem swiece swiece jest mokra raczej olej
28 lip 2013, 11:50
Jak jest pęknięty króciec to wymień go bo to może być przyczyna
28 lip 2013, 11:55
ale to może byc przyczyna tego takiego jak by pukania powietrzem hehe w filtrze równo puka z obrotami silnika im wyższe obroty tym szybciej.
+aha i czy spalanie może byc narazie dakei dużo dlatego ze go nie wkrecam czesto ? jest na dotarciu
//E70Warn za post pod postem.
Pisz zgodnie z zasadami ortografii i gramatyki !
28 lip 2013, 12:07
Spala Ci płyn chłodniczy przez uszkodzoną uszczelkę głowicy. Przed założeniem nowej trzeba sprawdzić stan płaszczyzny cylindra jak i głowicy.
28 lip 2013, 12:32
napewno nie nowa uszczelka. głowica splanowana na szkle .dym jest no taki lekko niebieski