Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Chciałbym uzyskać informacje jaki gwint ma czujnik luzu w 80-tce? Serwisówka nie podaję takich danych, potrzebuje na szybko załatać dziure, gdyż przy próbie demontażu zniszczyłem czujnik
Dziękuje za pomoc i odpowiedź na moje pytanie. Nie mam zamiaru nic rzeźbić tylko wkręcić tam śrube żeby nie żygało olejem dopuki nie dostane czujnika...
Musisz znać długość gwintu, średnice gwintu oraz skok gwintu żeby prawidłowo dobrać śrubę zaślepiającą. Podejrzewam że i tak będziesz musiał ją obrabiać typu przycinać do danej długości gwintu a po drugie nie obejdzie się bez podkładki miedzianej pod tą śrubę. Ja bym na twoim miejscu kupił używany sprawny czujnik albo ewentualnie nowy - to zawsze plastik nie metal, kartery masz aluminiowe więc łatwo zepsuć gwint w nich. W Yamaha tdr 125 jest tak że jest przekaźnik i jeśli nie ma sygnału (załączonego na czujniku luzu) to przekaźnik nie zwiera zwory która można odpalić silnik z rozrusznika. Mogę ci tylko doradzić ja by na twoim miejscu kupił używany czujnik lub ewentualnie nowy ( jak dobrze poszukasz to znajdziesz używany w dobrej cenie)
Dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie, ale jestem mechanikiem z zawodu i to z technikum, więc troche teoretycznej wiedzy mam. Właśnie boje się że gwint zepsuje, próbowałem ze śrubą M10 ale ze 12 mm tylko sie wkręca. No i nie wiem czy dlatego że inny gwint czy przez pozostałości starego czujnika