Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Mam problem z dt 125 leje mi się tak z wydechu że po 30min jazdy muszę przetrzeć tablicę . Moto na dotarciu (chociaż już kończę bo ok 200km zrobiłem) robiłem 1:40 teraz już 1:50 (jak zrobiłem 1:33 to była tragedia wszystko w oleju wydech koła itd) Olej jaki używam to Ipone Samourai 2T truskawka oraz Elf Moto 2 Tech. Zrobić 1:60 czy w czymś innym jest problem? Moto bez dozownika, kompletny wydech gianneli wpełni odblokowany. Dodam że motor sprawia wrażenie zamulonego, zatkanego. Dzięki z góry za pomoc
samuraja to ja leje 70ml na 5l paliwa i jeszcze tego nie przepala po 30-40 km wydech zarzygany wydech athena następnym razem zaryzykuję i zaleję 60ml
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
ja leje na 5L 100ml ipone samurai i na tablicy mam tak samo olej nawet z zaworu wydechowego lekko kapie olej stawiam na zużytą watę w wydechu albo uszczelniacz wału od strony sprzęgła,ale zanim zacznę coś z tym robić to spróbuje zalać 90ml na 5L paliwa.A i czy do zmiany uszczelniacza wału od strony sprzęgła trzeba rozpoławiać silnik czy idzie to ogarnąć bez
Nie trzeba rozpoławiac do wymiany tego uszczelniacza
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.