Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Cześć wszystkim, chciałbym w mojej DT 125 97r. wymienić linkę gazu na pojedyńczą (wywalić trójnik) od starej yz 125(nowe są dwulinkowe). Zastanawia mnie tylko czy ta końcówka , która wchodzi do gaźnika będzie pasować. Czy jest ktoś, kto robił podobny manewr, ewentualnie wie czy taka metoda zadziala? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Nie trzeba całej linki wymieniać. Jak chcesz sie pozbyć tego odcinka linki do dozownika to rozbierasz linke w miejscu rozdzielenia się na dwie i po prostu demontujesz tą niepotrzebną.
U mnie to wygląda tak, że w tym "trójniku" są 3 oddzielne linki i bez trójnika nie będzie złączona ta główna linka. Ogólnie słaby mechanizm. A linkę tak czy siak chcę wymienić na nową bo chodzi beznadziejnie, a że mam rollgaz od yz125 na stanie to myślałem nad linką właśnie z tego modelu