Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam problem gdyż chcę kupić linkę gazu do dt 125 lecz nie moge znalezc całosciowej:/ tzn bez żawyjścia do dozo itp) poprostu linka która idzie od manteki aż do gaznika:) Z góry dzięki za pomoc
ja kupiłem w sklepie motorowerowym od jakiegos skutera Romet, miała ponad 2m długosci. Skróciłem ją, założyłem przykrecane koncówki i spełnia swoją funkcję.
Dlugo szukalem jednoczesciowej linki gazu do DT125 z 2000r. az w koncu stwierdzilem, ze poszukiwania nie maja sensu poniewaz linki jednoczesciowej nigdzie nie znalazlem a dostepne w sklepach zamienniki ala oryginal z rozgaleznikiem nie pasuja do mojej DT zas Yamaha za nowa linke oczekuje o wiele za duzo niz powinna co naklonilo mnie do zrobienia wlasnego ciegna. Dla zainteresowanych wrzucam zdjecie oraz podstawowe wymiary, ktore umozliwia prawidlowa prace linki: http://prntscr.com/b1mfpm Dlugosc calkowita 1145mm Skok linki od 73 do 95mm Dlugosc wkladu teflonowego do mocowania przy gazniku 25mm Srednica plecionki 1,6mm
u mnie juz drugi sezon lata linka rowerowa od przezutek + koncowka przy rolgazie skrecana na srubokret calosc kosztowala 6 zlotych (linka pancez koncowka)
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.