Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam do was takie pytanie dotyczące sprzęgła, sprawdzałem luz kosza i ma luz na skos, czyli patrząc z góry odchyla się przód tył około 1 mm dodam ze jak dt jest rozgrzana to słychać lekkie stuki i jak wcisne sprzęgło to ten stuk ustaje. Noi teraz do was pytanie czy muszę robić ten luz ? Bo podejrzewam że trzeba rozpuławiac silnik w celu wymiany tego łożyska.
Łożysko ewentualnie wytarty wałek, bo luz ma całość kosz z wieńcem ( chyba to tak się nazywa ale chodzi mi o tą dużą zębatke) to konieczna jest naprawa ?
No ciężko to tak opisać. Z filmikiem był by problem bo chwilowo mnie nie ma w domu, ale może napisze inaczej; odkrecilem korek od wlewu oleju, wziąłem płaski śrubokręt zaparlem za kosz zewnetrzny sprzęgła i ruszalem przód tył i ma luz (cale sprzęgło z tą zebatka) właśnie około 1 mm