Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
28 lip 2015, 17:44
podczas wymiany uszczelki jak dokręcalem głowice to urwałem to ustrojstwo

pomyslalem ze i tak mialem udłaczac podgrzewanie gaznika wiec zalepiłem tą dziurke jako tako . wężyk od gaznika "zapętliłem czyli nie był on juz wiecej połączony do głowicy a ten wężyk co idzie od termostatu do gaznika zalepiłem . Po odpaleniu moto przejechalem sie i przy wyższych obrotach takich drgań dostawał ze masakra , jak bym na wiertarce udarowej siedział , po powrocie do domu zobaczylem ze cieknie mi płyn chłodniczy . Dobrze wnioskuje ze nie powinienem zalepiać wejść od głowicy tylko je połączyć aby był przepływ ? I czy wiecie gdzie dostane ten szmelc co złamałem
28 lip 2015, 19:18
Nie ma to nic wspólnego z twoim problemem. Mogą być zaślepione.
28 lip 2015, 21:17
Czyli jezeli w miejsce tych wężyków wkręce normalną śrubkę w głowice to będzie smigało normalnie . a drgania szukac gdzies idziej tak.
-- 28 lip 2015, 22:28 --
A czasami nie będzie wytwarzać cię ciśnienie powyżej normy ? jezeli płynął tam płyn a teraz będzie tam śrubka
28 lip 2015, 21:40
No weź rusz głową, jakie ciśnienie przez kawałek wężyka...