najpierw wypnij kable od silniczka i spruboj przejechać jak nie masz możliwości porzyczyć od kolegi sam silniczekrykpat pisze:Dzisiaj posiedziałem przy zaworze, odpiąłem linki, nasmarowałem, nawet zeszlifowałem te nakrętki od kontry, co by mieć trochę większe pole manewru. Zdjąłem dyfer i ustawiłem zawór, palcem sprawdziłem pokrycie i muszę przyznać, że dopiero teraz ten zawór jest idealnie ustawiony. Filtr powietrza wymyty i popsikany sprayem do filtrów.
Jutro wyjadę sprawdzić czy nadal problem występuje. Jeśli tak, to zamawiam inny silniczek do zaworu.
rykpat pisze:Zrobiłem odblokowanie modułu na przełącznik i raz rozłączylem biało czarny a teraz mam ciągle złączony i moto jest ciągle odblokowane.
Enduros70 pisze:Zasada działa jest taka, że obwód musi być zamknięty, gdy zapalamy DT. Po odpaleniu silnika przełączamy i powinno być odblokowane, jeśli nie to po odpaleniu nie przełączamy, zaczynamy jechać i w momencie, gdy zaczyna nam odcinać zapłon na 3-cim biegu ok. 70m/h wciskamy przełącznik, aby obwód się rozwarł i DT będzie kręciła już normalnie. Gdy zgasimy DT na dłuższą chwilę musi przełącznik wrócić do pozycji wyjściowej w celu zamknięcia obwodu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości