Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Musisz wymienic simmering od strony magneta , zdejmujesz lewa pokrywe , po czym musisz odkrecic magmeto wraz z zaplonem (dwie srubki wkrecone w obudowe podstawki) no i jakos go wyciagnac , mozesz uzyc do tego srubokreta lub czyms ostrym by wbic sie w simmering i wyszarpnac go. ;-)
20x40x8 , u mnie w miejscowosci nie mieli nawet sprawdzali w hurtowni motoryzacyjnej GORDON, pojechalem do sklepu rolniczego i dostalem simmering o wymiarach 20x40x7 za 3zl.
-- 05 sie 2015, 17:52 --
20x40x8 , u mnie w miejscowosci nie mieli nawet sprawdzali w hurtowni motoryzacyjnej GORDON, pojechalem do sklepu rolniczego i dostalem simmering o wymiarach 20x40x7 za 3zl.
Najpierw wyciagnij , poszukaj odpowiedniego i gdybys jednak mial ten sam problem i nie byloby u Cb w miescie o tych wymiarach a bylby 20x40x7 to mozesz montowac. Ja mialem byl odpowiedni , spelnial swoja role. Mozesz zawsze zamowic simmering o odpowiednich wymiarach , wystarczy poszukac na necie. Wybor nalezy do Ciebie.
Wkrec wkret taki czarny tylko uwazaj nie przebij sie do łozyska jak sie nie uda to weź gwódz albo klucz imbusowy takina tej lasce zagnij go wsadz miedzy wał a uszczelniacz do srodka i pociagnij porządnie.U mnie poszło tak