Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siema, mam problem z moją babcią - MTX'em 125 włoska wersja. Otóż zawsze palił praktycznie nic, może max 4l, ostatnio postanowiłem przeczyścić gaźnik, i naprawiłem/odblokowałem zawór wydechowy, jest tam mechaniczny zawór i była na nim taka tulejka, która ograniczała otwarcie zaworu. Honda od tego czasu zaczęła jakoś dużo palić dziś, aż sprawdziłem i na 1l paliwa zrobiłem jedynie 17km, co daje prawie 6l/100km, jakoś dużo, na dodatek jechałem w miarę spokojnie. Czy to może przez to, że zaczął prawidłowo działać zawór, a może źle wyregulowałem gaźnik? Aha i gaźnik jest jedynie 24mm Dellorto, a w DT jest 28mm i mniej mi paliła, bo w trasie to nawet poniżej 4l/100 na dyszach 240/30. Zdjęcie świecy: , w sumie mogłaby być trochę bardziej "kawowa".
Wyreguluj dobrze i sprawdź czy ci nie ucieka przelewem ja na regulację mam sposób taki ,że wkręcam od mieszanki na max i gazuję w opór przy jałowych tzn aby nie muliła jeżeli w pewnym momencie jest dobrze i jak przekręce śrubę i robi muuu to wracam do położenia dobrego wsiadam ostra dzida i jak nie muli to zostawiam,więc spróbuj tak btw to ja nie wiem ile uważasz aby 2t w 125 paliło ja się cieszę jak zejdę do 6 l
kolor świecy dobry nic nie kombinuj widocznie tyle musi spalić
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Dobra, wszystko wróciło do normy, zapomniałem, że bawiłem się ustawieniami iglicy i była ustawiona najwyżej, teraz dałem drugi rowek od góry i spalanie się mocno zmieniło, przy czym jedzie tak samo. Dzisiaj przy głównie spokojnej jeździe (no może kilka razy v-max i takie tam ) spalanie wyniosło 3,8l/100km . Widzicie? Da się? Da .
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.