Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Kupiłem oryginalny dyfuzor do DT 80, odblokowałem go tzn wywaliłem ten lejek i te siateczki, pospawałem, założyłem. DT ładnie ciągnie od dołu ale zatrzymuje się na 8 tys obr. ale na dyfuzorze Gianelli kręci do końca. Dodam że końcówkę wydechu mam także Gianelli.
Sęk w tym że ja nie raz słyszałem że ludzie na odblokowanych oryginalnych dufozorach kręcili normalnie do 12, poza tym ona tak jakby przerywa przy tych 8 a nie wyje, na luzie jak dam w pizdę to na chwile jak by odetnie zapłon i po chwila zaraz znowu zaczyna się wkręcać i wtedy tak przerywa jak by odcinkę miał tylko bardzo szybko.
Po to się zakłada tuningowy, aby przenieść moc na wyższe obroty i wykorzystywać obrotomierze w końcowym zakresie. Na oryginalnym to moc jest zazwyczaj do 10k.
Oki dzięki wam, na dniach zajmę się gaźnikiem, a zapytam się jeszcze przy odblokowywaniu wyjmuje się też tą siatkę po bokach dyfa? Ona w jakiś sposób blokuje czy wygłusza bo teraz to taki fajny metaliczny głos jest