Odpowiedz

Re: Nagrzewa się, czy to złudzenie?

24 lip 2015, 20:28

Dysze!

25 lip 2015, 10:22

Zatrzesz ją na takich dyszach. Przy 17,5 wolnych obrotów i odpięciu podgrzewania gaźnika już jest problem wyregulować.

25 lip 2015, 15:28

dysze daj 240 i 30, albo jak chcesz to tylko wolnych obrotów zmień na 25

25 lip 2015, 15:58

O wielkie dzięki koledzy za pomoc, nie spodziewałem się, że dysze mogą mieć takie znaczenie ;)

27 lip 2015, 15:24

Moja sie grzałą momentalnie jak kawałeczek starego pierscienia zablokował pierscienie w nowym tłoku

01 sie 2015, 19:54

wymieniłem dysze, uszczelniłem cały układ wydechowy, wyeliminowałem lewe powietrze i teraz na wolnych obrotach może sobie spokojnie chodzić, tylko jak jadę to dalej się nagrzewa. Przy bardzo spokojnej i utwardzonej drodze można spokojnie jeździć, ale jak jest już jakaś bardziej piaszczysta i wyboista, to już podchodzi pod czerwone pole (mówię o spokojnej jeździe do 7k obr.). Możliwe, że tłok jest za ciasno spasowany? Skoro widać, że płyn nie leci w dół po otwarciu korka chłodnicy- może w tym jest jakiś problem? Myśle, że pojeżdżę jeszcze i się zobaczy, da się już jeździć, ale trzeba uważać.

01 sie 2015, 20:13

Płyn ma ostro lecieć przy korku jak dodasz gazu.

01 sie 2015, 20:19

A ostro mam odkręcić tą manętkę, bo odkręcałem tak do 8 tyś. obr i nie widziałem żeby był jakiś "nurt". No to jakaś patologia ... Pompa na bank chodzi, tak samo termostat, wszystko sprawdzałem.

01 sie 2015, 20:41

Albo pompa nie chodzi albo masz za mało płynu. Jutro jak będę jeździł to ci nagram jak płyn leci.

01 sie 2015, 20:46

płyn pod korek w chłodnicy, a w wyrównawczym dałem większe pół i teraz jest na full. Pompa jak kopałem kopniakiem to chodziła. Jedynie może niepokoić jej dźwięk bo dosyć głośno chodzi i trochę "świergota", taki dziwny dźwięk, chyba że tak ma być :D

To może pompa ma słabą wydajność? Termostat otwierał się jak go sprawdzałem dopiero jak woda zaczęła się gotować, pompa się obracała przy kopaniu kopniakiem? Może tak być, że ma słabą wydajność? Co mogę jeszcze zmienić? Spróbować zmienić pompę wody?
Odpowiedz