Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Nie chce odpalić

14 lip 2013, 14:55

Witam. Mam taki problem. Wczoraj gdy jeździłem sobie po mojej wsi nagle moja dt zaczęła gasnąć tak jakby się paliwo kończyło. Sprawdziłem stan paliwa, ale okazało się że jest jeszcze pół zbiornika. Pierwsze myślałem że zatkał się gaźnik, ale po sprawdzeniu i wyczyszczeniu wszystkiego dalej moto nie chce odpalić... do tego słychać tylko takie jakby strzały z tłumika co jakiś czas przy próbie odpalenia. świeca i iskra jest ok, paliwo też dochodzi bo jak z nim pobiegam to po odkręceniu świecy jest ona mokra. Macie jakieś pomysły?

Re: Nie chce odpalić

14 lip 2013, 15:13

Popchaj ją na dwójce tak z 50 metrów, tylko dość dobrym tempem i może odpali, albo chociaż łapać zapłon będzie.
warto spróbowac.

14 lip 2013, 15:42

on chce coś łapać ale dopiero jak z nim biegnę na maxa... mi się wydaje że to może być coś z tłokiem albo wałem :/ Nie chcę po prostu ściągać głowicy bez pewności bo znowu będzie trzeba uszczelkę pod głowicę nową kupić... Jak macie jeszcze jakiś pomysł to piszcie ;)

14 lip 2013, 15:53

Ogień pisze:Popchaj ją na dwójce tak z 50 metrów, tylko dość dobrym tempem i może odpali, albo chociaż łapać zapłon będzie.
warto spróbowac.

Przepraszam za te byki ^^

M4rc1n pisze:on chce coś łapać ale dopiero jak z nim biegnę na maxa... mi się wydaje że to może być coś z tłokiem albo wałem :/ Nie chcę po prostu ściągać głowicy bez pewności bo znowu będzie trzeba uszczelkę pod głowicę nową kupić... Jak macie jeszcze jakiś pomysł to piszcie ;)

A jak pchasz ją, i jak " chce coś łapać " to po wciśnięciu sprzęgła od razu " gaśnie " ?

14 lip 2013, 16:10

taa gaśnie

14 lip 2013, 16:25

Dyfuzor ściąg i na pierścienie zobacz czy jeszcze są.

14 lip 2013, 16:33

tłok i pierścienie mają 1 miesiąc, tak jak wał... myślisz że mogły się już zjebać?

14 lip 2013, 18:49

Skoro pisze że masz to sprawdzić to znaczy że mogły.

14 lip 2013, 20:06

Zmień świece.

14 lip 2013, 22:50

zmieniałem i nic. Jutro ściągnę głowicę i się na to popatrzę.
Odpowiedz