Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

nie odpala

16 wrz 2013, 19:16

witam!! :)
Mam problem z moja dt80 lc2 gdy jechałem zaczeła dziwnie chodzić jakby trochę głośniej i strasznie zamulała ledwo co 2 i 3 ciągneła na max 5k obrotach i przy tym strzelała w wydech i pali tylko po bd długim pchaniu a czasem wog co to może być proszę o pomoc !!! :idea:

Re: nie odpala

16 wrz 2013, 19:29

Ściągnij wydech i zobacz czy masz jeszcze pierścienie.

16 wrz 2013, 19:33

A jak masz manometr - zmierz kompresje.

16 wrz 2013, 21:38

kompresja znikoma ale mocy miał co mnie dziwi :x

+++

myslałem o zapłonie ale iskre ma bd db ;x
i co do pierścieni to jak ściągne cylek to jakie uszczelki muszę kupić cieczaka mam i jaka powinna być kompresja jak np:
kręce za magneto to powinno iść ciężko bo u mnie idzie prawie jak bez swiecy ??

Johnny; PPP

16 wrz 2013, 21:52

Powinieneś czuć opór.

Jak ściągniesz cylinder: uszczelka pod cylinder, uszczelka pod głowice.

Jeżeli kompresja ma koło 8.5 bara to już czas na zmiane.

16 wrz 2013, 22:06

no bo mam wrażenie że jak jest świeca i jej niema to niema ruznicy prawie żadnej w opoże kręcenia za magneto hym czyli nowe pierścionki pewnie bd potrzebne ???

16 wrz 2013, 22:49

Remont silnika, a nie nowe pierścienie. Ściąg dyfuzor i sprawdź przez kanał wydechowy, tam najszybciej pękają.

17 wrz 2013, 13:35

a to nie od zapłonu albo gaźnik bo strzela w wydech ??

17 wrz 2013, 14:20

Skoro wiesz lepiej, to idź z bogiem.

17 wrz 2013, 14:23

tak tylko pytam czy to może być też od modułu ?? ale pierścionki na pewno oblukam ;)
Odpowiedz