Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, posiadam Yamahe DT 50 z 2007 roku i problem polega na tym, że DT nie chce trzymać wolnych obrotów, zgasnie czasami nawet jak mam teraz ustawione 3 tysiące obrotów bo poniżej gaśnie Konpresja ok, gaźnik oczyszczony tydzień temu. Czasami zdarzał się też taki problem, że vmax wynosił 25-30km/h ale wystarczyło, że zgasilem i odpalilem Moto i jechał normalnie, podejrzewam, że to moduł swiruje ale nie jestem pewien, czy brak wolnych może być spowodowane przez moduł?
Kompresja ponad 9, bynajmniej dla mnie jest ok, kolega też ma tyle i jeździ bez problemu, jeśli byś mógł to powiedz ile minimum powinno być :p wszystko wyczyszczone, ale mi się wydaje, że to chyba elektronika pada, za mała Iskre daje, sam nie wiem już
Właśnie dzisiaj zmienialem świece, nic to nie dało, udało mi się jakoś ustawić, że chodzi na 1,3k-1,5k ale odcina przy 7,2k i raz odpali i będzie chodzić a drugi raz wcale nie odpali, świeca była czarna :x
Regulowalem teraz i jest takie dziwne reagowanie na gaz, trzymam na przykład na połowie gazu a DT reaguje tak pulsacyjnie jakby i odcina przy 7,2k obrotów
-- 22 wrz 2014, 21:01 --
A jeszcze takie pytanie, Frozen wyslal ten artykuł o świecach no i moja jest czarna - za duzo oleju, czy da się jakoś zmniejszyc dawkę oleju podawana z dozownika?
-- 26 wrz 2014, 8:21 --
Dobra problem chyba rozwiązany, DT dostawala za dużo paliwa przez co ja zalewalo i prawdopodobnie przez to nie chciala odpalic, zauważyłem to po tym jak z wydechu zaczęło mi paliwo kapac :x Dzięki za pomoc ;)